SOS. Мешканці села Ржавинці Заставнівського району на Буковині волають про допомогу! Сьому добу після небувалого снігопаду і заметілі село повністю відрізане від зовнішнього світу.

Як повідомив телефоном редакції порталу БукІнфо місцевий житель Володимир (прізвище назвати відмовився, бо боїться, що за цю інформацію у нього почнуться проблеми з бізнесом), «сьомий день ні заїхати, ні виїхати. Ми тиждень вже без сполучення – з магазинів «вимели» всі харчові припаси, хліба немає. До стихії з Ченівців щоранку завозили свіжий хліб. Люди рятуються, як можуть.Хто має дріжджі і борошно, хліб пече самотужки, хто не має - пече прісні коржі і варить мамалигу.Три дороги, якими можна в’їхати в село, – з Клішківців, Добринівців та з райцентру Заставна (через Баламутівку) –так засипало снігом, що жодна техніка не їде».

«Чи знає про вашу проблему районне та обласне керівництво?

«Мабуть, знають, але нічого зробити чи не можуть, чи не хочуть. МНС напевне знає. Бо дитину треба було терміново на операцію везти, могла померти, то до «швидкої допомоги», яка змогла під’їхати до села Вікно, хлопчика 10кілометрів несли на руках через кучугури працівники МНС. У магазинах закінчилися всі телефонні картки. Людям вже немає навіть як подзвонити. Добре, що хоч світло  є. За цей час у селі було два покійники – поховали їх з горем навпіл.Везли небіжчиків спочатку на санях кіньми, а на цвинтарітягнули труни на лижах».

За словами чоловіка, у селі проживає майжечотиритисячі людей. Більшість працездатного населення на заробітках у Росії. Люди поприїжджали на свята додому, а добратися до села не можуть. Перебиваються, як можуть, - хто у родичів у Чернівцях, хто у знайомих у навколішних селах, куди можна заїхати. Голову сільської ради Бориса Садового, який бив на сполох «просто посилають». «Голова Садовий узяв рюкзак на плечі і пішов пішки заметами 25 кмна Заставну - шукати техніку. Просто блокадний Ленінград якийсь! Люди! Не полишайте нас самих в біді, допоможіть!»

Не дочекавшись допомоги, жителі села Ржавинці - майже 100 осіб з лопатами відкидають сніг вручну із Ржавинців до найближчого села Баламутівки. Це майже п'ять кілометрів. А де ж обіцяна техніка?