КОНСОРЦІУМ. Японський лідер у галузі технологій, компанія Sony повністю викупила у шведського виробника телекомунікаційного обладнання Ericsson компанію Sony Ericsson.

Новий філіал Sony почне випускати смартфони з наступного року.

Sony отримала повний контроль над виробником мобільних телефонів Sony Ericsson, придбавши ще 50% компанії за 1,1 мільярди євро (1,5млрд. доларів).

Компанія Ericsson зазначила, що «взаємозв’язок» між бізнесом з виробництва телекомунікаційного обладнання та мобільних телефонів почав слабшати.

Угода між компаніями передбачає видачу патенту, необхідного для виробництва телефонів.

Sony отримає п’ять патентів, а також ліцензійну угоду на всі інші види інтелектуальної власності.

Така угода не стала несподіванкою для тих, хто пильно стежить за ринком технологій, оскільки компанія Sony раніше висловлювала наміри об’єднати своє виробництво телефонів з виробництвом ігрових консолей та планшетних комп’ютерів.

«Ця угода має велике значення для Sony та Ericsson, суттєві переваги отримають і споживачі, які хочуть мати доступ до контенту у будь-якому місці та в будь-який час,» – зазначив генеральний директор компанії Sony Говард Стрінгер.

На початку жовтня Sony Ericsson вийшла на беззбитковий рівень у третьому кварталі та оголосила про намір з 2012 року зосередитися на виробництві смартфонів.

За словами компанії, на її смартфони Xperia, які працюють на операційні системі Android від Google, припадає 80% продажів її продуктів.

Аналітики зазначають, що раніше Sony демонструвала небажання ділити свої бренди та інші активи зі спільним підприємством, і вочевидь саме тому ігри PlayStation з’явилися на мобільних телефонах компанії лише цього року.

BBC ua