СПІВПРАЦЯ

Міліція Харківщини і поліція  Бєлгородщини виробили тактику спільної боротьби з порушниками законів

Правоохоронці двох прикордонних регіонів ще тісніше співпрацюватимуть як сусіди. Про це йшлося під час робочої зустрічі  керівників ГУМВС України в Харківській області Віктора Козицького та УМВС Росії в Бєлгородській області Віктора Пестерева. Сам захід пройшов у Харкові відповідно до рішення спільного засідання колегій міністерств внутрішніх справ Росії та України, що відбулося  у вересні нинішнього року в  Петрозаводську.

Сторони домовилися обмінюватися інформацією про стан  криміногенної ситуації на сусідніх територіях, спільно діяти в разі  необхідності перекриття каналів постачання речовин та предметів, заборонених до вільного обігу, контрафактної продукції, а також викрадених транспортних засобів. Крім цього, взаємодіятимуть у боротьбі з нелегальною міграцією та контрабандою під час розшуку осіб, які переховуються від суду чи слідства, зниклих безвісти громадян.

Керівники органів внутрішніх справ Харківської і Бєлгородської областей підписують спільну угоду.
Фото з сайту police.kharkov.ua

— Сподіваємося, що ці угоди нададуть змогу підвищити ефективність виконання правоохоронними органами наших областей завдань із забезпечення правопорядку, щоб харків’яни, бєлгородці, а також інші громадяни України і Росії почувалися захищеними, — зазначив начальник харківської міліції Віктор Козицький. Допомагатиме в цьому й уже напрацьований раніше обома силовими відомствами досвід. За останні п’ять років  завдяки спільним зусиллям харківської міліції та бєлгородської поліції розкрито низку  тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних на території  двох областей, розшукано 118 злочинців, оголошених у розшук правоохоронцями Російської Федерації, та 402 — органами внутрішніх справ Харківської області. Серед  розшуканих — злочинці, що скоїли вбивства, згвалтування, розбійні напади. Також  знайдено 190 зниклих безвісти, з яких 168 громадян України. За цей час ідентифіковано 139 невстановлених осіб, що померли, та припинено діяльність п’яти злочинних угруповань, причетних до торгівлі людьми. Перекрито 76 каналів постачання наркотичних речовин, з них 64 — з України до Росії.

— У нас є спільні цілі, завдання, нас пов’язує історичне минуле. Тому співпраця такого масштабу між працівниками органів внутрішніх справ Харкова і Бєлгорода — це перший крок на шляху реалізації завдань, поставлених міністерствами внутрішніх справ Росії та України, — наголосив генерал-майор поліції Віктор Пестерев. На його думку, новий формат співпраці, коли керівники правоохоронних органів знайомі один з одним не по телефону, а в обличчя, внесе кардинальні зміни в робочі стосунки й позитивно вплине на досягнення ще вагоміших результатів.

Наприкінці зустрічі сторони підписали спільну угоду, яка закріплює досягнуті домовленості.