ПЕРЕГОВОРИ. Україна зацікавлена у продовженні співпраці з Міжнародним валютним фондом. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський під час зустрічі з Місією МВФ під керівництвом Кріса Джарвіса у Києві.

Під час обговорення внутрішньоекономічної ситуації перший віце-прем’єр наголосив на стабільності національної валюти, нормальному функціонуванні банківської системи та покращенні фіскальної політики. За його словами, Україна збільшуватиме тарифи на енергоносії для населення тільки після розробки програми адресної допомоги незахищеним верствам населення та застосування енергоощадних технологій. «Спочатку ми опрацюємо застосування енергоощадних технологій, розробимо систему адресної соціальної допомоги, і після цього підійдемо до питання підняття тарифів до економічно обгрунтованого рівня», — зазначив Валерій Хорошковський.

Говорячи про розвиток відносин між Україною та МВФ, урядовець наголосив, що сторони мають рухатися шляхом економічної співпраці, зокрема відновлення програми stand-by.