КОНТРОЛЬ. На всіх 34 тисячах виборчих дільниць уже встановлено веб-камери для спостереження за перебігом голосування 28 жовтня. Про це повідомив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі із главою Міжнародної комісії Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ зі спостереження за організацією та проведенням виборів в Україні Одрі Гловер.

«Це була надзвичайно технічно складна і досить затратна процедура. Але ми на це пішли, аби всі мали змогу спостерігати за тим, як проходять вибори на всій території України», — сказав Микола Азаров, додавши, що Україна відкрита для всіх спостерігачів, які мають бажання відстежувати перебіг виборчого процесу.

За словами Прем’єр-міністра, в Україні вже зареєстровано понад 1200 спостерігачів з різних країн та міжнародних організацій. Загалом очікується, що участь у спостереженні за виборами візьмуть понад 5000 спостерігачів, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Ще раз підкреслюю: і Президент, і уряд найбільше зацікавлені в тому, щоб вибори пройшли чесно і демократично, і ми максимально налаштовані на співпрацю», — запевнив співрозмовницю глава уряду.

У свою чергу Одрі Гловер запевнила Прем’єр-міністра в об’єктивності та неупередженості спостерігачів від ОБСЄ: «Я б хотіла вас запевнити, що на виборах ми будемо максимально об’єктивними. У нас є цільова група, що складається з 20 осіб і 90 довгострокових спостерігачів, які працюють на всій території України. Ближче до дня виборів до нас приєднається близько 600, або навіть більше, короткострокових спостерігачів». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»