БІАТЛОН. Збірна Норвегії очікувано перемогла у заліку Кубка світу в естафеті серед жінок, набравши 314 очок. Друге місце у національної команди України, на рахунку якої 298 балів. На третій позиції — команда Німеччини (294), а четверта — збірна Росії (288).

Так, завдяки зусиллям Тури Бергер усі підсумкові глобуси цього сезону вибороли норвежки.

Водночас  не без приємності зазначаємо, що на завершення етапу Кубка світу з біатлону в межах передолімпійського тижня у Сочі українки провели чудові перегони,  випередивши на майбутній головній трасі чотириріччя зокрема й норвежок. 

Як зазначає Федерація біатлону, уже на першому етапі виокремилася шістка претенденток на п’єдестал. Юлія Джима чудово провела свій етап і передала естафету четвертою із 20-секундним відставанням від Андреа Хенкель.

Заминка сталася лише під час передачі естафети, коли Юля промахнулася повз Олену Підгрушну. Добре, що капітан команди загальмувала на виході з коридору й уникла дискваліфікації команди, дочекавшись, поки Джима повернеться.

Заміна у нашої збірної зіграла на всі сто. Перед стартом гонки тренери визначили, що стан Олени Підгрушної на цей момент кращий, ніж у Віти Семеренко, і кинули у бій капітана. Тож  Олена віддала всі сили, провівши хороший етап. Вона не змогла «дістати» лише чешку Габріелу Соукалову, а всіх інших суперниць залишила позаду.

Останній етап викликав, напевно, найбільше хвилювань в українських уболівальників: як проявить себе дебютантка Марія Панфілова. На щастя, відповідь вийшла більш ніж переконливою. Після стрільби лежачи Панфілова пішла лідером, причому за рахунок ідеальної точності не дозволила навіть скоротити відставання.

До стійки суперниці трохи наблизилися, і навіть призове місце мало вигляд зовсім не гарантованого. Однак Марія впоралася, і лише Далмайер зуміла пройти рубіж без промаху, а ось українці довелося використовувати один зайвий постріл.

На останнє коло Панфілова вийшла лідеркою — поруч з нею німкеня. На фінішний кілометр у юної німкені залишилося трохи більше сил, і на одному з підйомів вона скинула Панфілову. Однак  Туру Бергер Марія не підпустила.