УКРАЇНА І СВІТ. Із переобранням Барака Обами на другий президентський термін американська політика щодо України не зміниться – заявляє посол США в Україні Джон Теффт.

Голова американської дипмісії запевняє: і Республіканська партія, і Демократична, представником якої є Обама, мають спільний підхід до здійснення політики у Східній Європі.

Джон Теффт, посол США в Україні:

«Навіть якби президентом обрали губернатора Ромні, гадаю, політика щодо України і за республіканців залишилася б такою самою».

Нинішня поміркованість у стосунках із Україною пов’язана, зокрема, і з так званим «перезавантаженням» у відносинах із Росією, проголошеним Обамою на початку своєї першої каденції, вважає колишній посол України в США Юрій Щербак. Відтак, ані потепління, ані різкого погіршення у стосунках із Україною найближчим часом він не очікує.

Юрій Щербак:

«Я не думаю, що будуть якісь серйозні драматичні жести з боку американської адміністрації, тим паче що Обама постарається поки що продовжувати свою політику умиротворення і невтручання в якісь дуже серйозні проблеми».

Copyright © 2012 euronews