ПОЗИЦІЯ. Прем’єр-міністр Микола Азаров представив колективу Національного банку нового керівника Ігоря Соркіна. Глава уряду побажав йому успіхів у роботі на новій посаді. «Коли Сергій Арбузов працював на посаді голови Національного банку, це був період плідної співпраці і взаємодії з урядом. Найскладніші завдання, які виникали, вирішувалися спільно і злагоджено. Я хотів би побажати Ігорю Соркіну, щоб такий стиль роботи, взаємодія і розуміння загальнодержавних проблем та завдань збереглися», — сказав Прем’єр.

Також він закликав нового керівника НБУ активніше інформувати громадськість про важливі рішення, які ухвалюються в головній фінустанові країни.  Прем’єр наголосив, що добре організована інформаційна кампанія НБУ допоможе запобігти паніці серед населення, яку провокують безвідповідальні політики та експерти, і яка послаблює національну валюту.

«Доки у державі існує злагоджена робота Президента, уряду, Національного банку і більшості у Верховній Раді, жодних потрясінь в Україні не буде — це аксіома. Вони народжуються тоді, коли нема єдності у політичного керівництва країни, коли у різні боки тягнуть економічну і фінансову політику», — заявив він.

Присутній на представленні вже перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов зазначив: «Мені приємно, що я передаю справи фахівцеві, який усе своє життя присвятив роботі у Національному банку».

А Ігор Соркін, подякувавши за довіру, запевнив: «Вважаю своїм першочерговим завданням зниження відсоткових ставок за кредитами для того, щоб кредитування розвивалось і розвивалась економіка. Також першочерговим завданням є залучення банківської системи у ті перетворення, які відбуваються у нашій країні». Він пообіцяв розвивати в Україні й безготівковий розрахунок та активізувати співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»