МОВЧАТИ НЕ МОЖНА! Спеціальний посланець ООН і Ліги арабських держав Кофі Аннан учора знову намагався зупинити кровопролиття в Сирії. Його візит до країни  відбувається  на тлі чергового масового злочину: минулої п’ятниці з танків та артилерійських знарядь у місті Хула, поблизу Хомса,  розстріляли, за даними ООН, понад сотню мирних людей, з яких щонайменше  49 дітей і 34 жінки.

За словами активістів, сирійські військові застосували артилерію для обстрілу будинків, а проурядові бойовики вбивали людей на вулицях і в їхніх помешканнях. Бої в Сирії не вщухають попри те, що туди прибули близько 280 спостерігачів ООН, аби стежити за дотриманням умов перемир’я, запропонованого Кофі Аннаном ще 12 квітня.

Тим часом міністр закордонних справ Британії Вільям Хейг планує в Москві переконати Росію натиснути на Сирію, аби змусити владу цієї країни дотримуватися мирного плану Кофі Аннана. Ці переговори відбудуться на тлі  повідомлень про те, що в суботу до Сирії прибув корабель із російською зброєю на борту, призначеною для сирійського уряду. Західні дипломати назвали цю інформацію такою, що заслуговує на довіру, повідомляє Бі-Бі-Сі.