ПРОГНОЗ. Істотного підвищення температури повітря, а отже, і приходу весни протягом цього тижня не очікується. Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда повідомив: «За всіма прогнозами не можемо говорити про стрімкий прихід весни в Україну. Водночас наші прогнози демонструють абсолютно нормальний розвиток атмосферних процесів як для першої половини березня. Температурний режим навіть вищий за норму». 

Так, 12—14 березня слід очікувати невеликі й помірні опади: на заході та півночі — у вигляді мокрого снігу, а в південних, центральних і східних областях — дощу. Вночі температура — мінус 1—6 градусів, удень 0… +5. На півдні, частково в центрі й на сході вночі  +1… +6 , удень +10…+15. А ось увечері 14 березня на заході пройдуть інтенсивні снігопади, які супроводжуватиме штормовий вітер 15—25 м/с. Наступного дня  у більшості регіонів очікується дощова погода.  Температура на півдні, в центрі та на сході +3… +8   уночі, 10—15 градусів тепла вдень, і в Криму — до 20 тепла.

16 березня прийде похолодання. На заході вночі температура мінус 10—15 градусів, удень 3—8 морозу, в інших областях  мороз уночі 3—8 градусів, 0… -5 — удень.