ФЕМІДА. Підвищення незалежності суддів та ефективності їхньої діяльності є однією з ключових умов розвитку Української держави.  Про це заявив Президент Віктор Янукович на церемонії складення присяги особами, вперше призначеними на посаду професійного судді.

«Наша мета — привести систему правосуддя в Україні до найкращих міжнародних стандартів, посилити авторитет і престиж суддівської професії, зміцнити незалежність суддів», — наголосив глава держави. Він висловив переконання, що українське суспільство потребує освічених суддів, здатних зайняти принципову позицію в захисті інтересів громадян і суспільства, повідомляє прес-служба Президента.

Віктор Янукович також зазначив, що прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу відіграє важливу роль не лише для роботи судової системи, а й для всього українського суспільства, правового захисту громадян тощо. «Вірю, що результатом впровадження цього закону стане забезпечення справжньої змагальності та рівності сторін у кримінальному процесі, підвищення оперативності кримінального провадження, а також встановлення дієвої системи гарантій захисту прав і свобод учасників кримінального провадження. Кожен громадянин має відчувати підтримку держави у доступі до правосуддя в судах усіх рівнів та спеціалізацій», — зазначив Президент.

Крім того, Віктор Янукович висловив переконання, що прийняття закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» стане важливим кроком у напрямку реального утвердження конституційного принципу надання кожному громадянину України кваліфікованої правової допомоги. «Переконаний, що стан адвокатури є показником захищеності особи та одним з індикаторів просування держави в напрямі утвердження та забезпечення прав і свобод людини», — сказав Президент.

Отже, наголосив він, адвокатура в Україні має бути високопрофесійною, незалежною та ефективною. Саме з цією метою глава держави вніс до Верховної Ради законопроект «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».