ТЕХНОЛОГІЇ. Nokia анонсувала новий телефон Nokia 105, здатний працювати більше місяця без підзарядки. Інформацію про пристрій компанія виклала на своєму сайті, передає ТСН.

Згідно з обіцянками Nokia, апарат зможе пропрацювати 35 днів (або 842 години) в режимі очікування або 12,5 годин в режимі розмови.

Також цікава ціна пристрою, який в США, Європі та Азії буде продаватися приблизно по 20 доларів. Пристрій буде доступний в корпусах чорного або синього кольору із захистом від бризок.

У телефону буде 1,45-дюймовий екран з роздільною здатністю 125х125 пікселів, 8 мегабайт пам'яті і базовий набір додатків, включаючи ліхтарик, ігри та FM-радіоприймач. У версії для Індії, Китаю, Індонезії та Нігерії буде присутній набір навчальних програм.

Вихід Nokia 105 анонсований на перший квартал 2013 року.

Пристрій не є смартфоном, і, як пояснили представники Nokia на виставці World Mobile Congress 2013, за їх даними, в світі більше 2,7 мільярда осіб, які не можуть собі дозволити смартфон.

З їх слів випливає, що новий телефон орієнтований в тому числі і на цю аудиторію.

Проте, незважаючи на довгий час автономної роботи, Nokia 105 не є рекордсменом. Наприклад, заявлений час роботи випущеного торік телефону Philips X528 становить майже три з половиною місяці в режимі очікування і 30 годин в режимі розмови.

Інший пристрій від Nokia X1-00 працює два місяці в режимі очікування, що в два рази більше, ніж аналогічний показник Nokia 105.