ВДАЛИЙ ПОЧАТОК. Чотири  медалі здобули українські стрибуни у воду на стартовому етапі Гран-прі у Мадриді — одну  золоту, дві срібні та одну бронзову. Головними суперниками наших спортсменів були переважно китайці. Зважаючи на їхню гегемонію у цьому виді спорту,  найвища нагорода Юлії Прокопчук у  стрибках з 10-метрової вишки має виблискувати ще більше:  у підсумку українка  набрала 342,80 очок,  зумівши випередити на 3 бали китаянку Сі Яцзи (339,70).

 

Юлія Прокопчук запам’яталася вболівальникам яскравим виступом на минулих Олімпійських іграх.

У стрибках з триметрового трампліна Олександр Горшковозов посів 3 місце (406,05), поступившись лише китайським спортсменам – Хе Чао (501,60) та Лі Шісін (435,60).

До «бронзи» Олександр додав ще й срібну медаль у синхронних стрибках з триметрового  трампліна у дуеті з Олегом Колодієм (372,33). Чемпіонами й тут  стали китайці Хе Чао – Лі Шісін (419,79).

Другу срібну нагороду до скарбнички збірної України поклали Вікторія Кесар 

і Ганна Письменська (275,40) у синхронних

стрибках з  триметрового трампліна. «Золото» у Лю Цзяо – Чжен Цюлін з Китаю (297,90).

Спортсменів з успішним початком сезону привітав Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. Він побажав стрибунам у воду подальших успішних стартів — наступний етап Гран-прі проходитиме у німецькому Ростоку з 22 по 24 лютого.