МЕДІА. Уряд схвалив проект Закону України «Про Суспільне телебачення та радіомовлення України». Документ розроблено для реалізації Концепції створення і діяльності Національної громадської телерадіокомпанії України, затвердженої Громадською гуманітарною радою при Президентові 30 вересня 2010 року. Документом передбачено створити юридичну особу публічного права «Національну суспільну телерадіокомпанію України».

Для правового забезпечення наведених положень законопроектом пропонується внести зміни до низки законів, зокрема «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України», «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», «Про телебачення і радіомовлення» тощо.

Зроблено крок до створення правових підстав діяльності Суспільного телебачення та радіомовлення як необхідного елементу демократичного суспільства, додаткових умов для задоволення інформаційних потреб суспільства, його залучення до обговорення та вирішення нагальних завдань, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.