ПОБОРОЛИ КРИЗУ. 2013 рік несе надію на економічне одужання, проте ще не час розслаблятися, – сказала голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард у Вашингтоні на першій цьогоріч прес-конференції.

Зокрема, за її словами, цей рік стане вирішальним для Греції і єврозони, бо саме зараз стане зрозуміло, чи вдалося нейтралізувати епіцентр фінансової кризи.

«Ми зупинили колапс, тепер треба уникнути його повторення, одже зараз не час відпочивати, – сказала Крістін Лаґард. – Ми втілили чимало дієвих заходів. У європейців зявилися нові інструменти для боротьби з кризою. Але ще не всі вони застосовуються ефективно. Зокрема, треба досягти прогресу щодо банківського союзу».

З Вашингтона передає коерспондент euronews Штефан Ґробе: «Оцінюючи ситуацію в Європі, Крістін Лаґард була менш песимістичною, ніж інші дійові особи, зокрема, Світовий банк. Вона схвально відгукнулася про Європу, яка, на відміну від інших регіонів, змогла продемонструвати позитивни результати. Під іншими регіонами Лаґард, можливо, мала на увазі США».

Copyright © 2013 euronews