ФОРУМ. 23 січня у швейцарському Давосі розпочинається щорічний економічний форум. Цього разу у ньому візьмуть учать приблизно півсотні голів держав та безліч представників ділової еліти. Окрім кризи єврозони на порядку денному арабські революції, соціальні реформи та гендерна рівність. Форум проходитиме під гаслом «міцний динамізм».

«Слово «міцність» тут тому, що у взаємозалежному світі у майбутньому точно будуть ще потрясіння. Від них треба буде вміти відскакувати неушкодженими, а не вгадувати, коли вони стануться. «Динамізм» тому що треба буде ризикувати заради кращого майбутнього. Ідея цього року – це поєднання ризику та певних дій», – каже директор Світового економічного форуму Лі Гоувел.

Свою участь у заході підтвердили канцлер Німеччини Анґела Меркель, британський премєр Девід Камерон, генсек ООН Пан Гі Мун та президент Всесвітнього банку Джим Ен Кім. На два дні форум відвідає і президент України Віктор Янукович.

«Тут очікують приблизно пятдесятьох голів держав. Безпека на найвищому рівні. Над містечком літатимуть літаки, погода дозволяє, а на дахах сидітимуть снайпери, вулиці патрулюватиме озброєна поліція», – передає з Давосу кореспондент euronews.

 Copyright © 2013 euronews