СПІВПРАЦЯ

Міжнародна організація готова фінансувати інфраструктурні проекти та модернізацію ЖКГ 

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул провів зустріч із директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фаном та іншими представниками Світового банку.

Під час зустрічі було обговорено низку питань щодо перспектив розширення співпраці України зі Світовим банком у різних галузях економіки, передусім у сферах розвитку транспортної інфраструктури та житлово-комунального господарства.

Олександр Вілкул підкреслив, що кількість і якість успішно реалізованих в Україні за участю Світового банку проектів підтверджує довіру до нашої країни цієї авторитетної міжнародної фінансової організації. «Обсяг реалізованих, таких, що реалізуються, та запланованих спільних проектів є важливим позитивним сигналом для закордонних інвесторів і бізнесу: Україна була і залишається надійним та перспективним партнером», — сказав він.

Зокрема, в Україні нині портфель проектів МБРР на всіх стадіях проектного циклу (підготовка та реалізація) складається з 13 інвестиційних та двох системних проектів на загальну суму близько 4 мільярдів доларів США.

Олександр Вілкул зазначив, що він спрямовуватиме зусилля на розвиток і зростання тих галузей національної економіки, які перебувають у зоні його відповідальності. «Головні пріоритети — підвищення якості державного управління на основі відкритості та відповідальності, створення привабливих умов для інвестування, сприяння економічній активності у транспортному, будівельному та житлово-комунальному секторах», — наголосив урядовець.

Віце-прем’єр-міністр також висловив упевненість у продовженні співпраці зі Світовим банком у сфері консультативної та експертної підтримки реформ і проведення економічних досліджень. А директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан зазначив, що проекти в галузі ЖКГ є одними із найскладніших у світі. Проте він вітає та підтримує ініціативи Олександра Вілкула щодо проектів модернізації в галузях інфраструктури і ЖКГ. Сторони домовилися про подальшу співпрацю як в рамках реалізації тих проектів, які вже розпочато, так і щодо запровадження нових ініціатив, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»