ПРОБЛЕМА. Луганські енергетики не склали «заліку» новорічних святкувань. Такий висновок зробило керівництво краю на засіданні обласного штабу із проходження опалювального сезону, під час якого звітували рятувальні та комунальні служби. Керівники всіх без винятку територій поскаржилися на перебої зі струмом. Свято в темряві стає в краї неприємною традицією. Представники Брянки повідомили, що адміністративну будівлю, з якої контролюється робота міських комунальних підприємств, відключено від електропостачання представниками ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання». В Алчевську енергетики відключили від енергопостачання диспетчерський пульт, з якого контролюється робота котелень. Представник Станично-Луганської райдержадміністрації повідомив, що готується відключення від електропостачання райвідділу освіти. Відразу в кількох селах Старобільського району «ЛЕО» видало приписи про відключення від електроенергії дитячих садків та будинків культури. Нарешті, ціле місто — Первомайськ Луганської області — на період Новорічних свят залишилося взагалі без зовнішнього освітлення.

Представники влади цих територій змушені звернутися до очільників області, аби ті допомогли «повернути світло», адже енергетичний монополіст не відповідає на їхні прохання.

«ТОВ «ЛЕО» запровадило погану практику без попередження відключати важливі соціальні об’єкти. Тим часом, стабільне проходження опалювального сезону залежить саме від чітко скоординованої та злагодженої роботи всіх комунальних служб», — так прокоментував ситуацію заступник голови облдержадміністрації Сергій Міхєєв.

Днями обласне керівництво планує продовжити розгляд енергетичної проблеми. Інші комунальні та рятувальні служби з напруженим вартуванням у період святкування впоралися без проблем.