ЗНЕБОЛЮЮЧИМ – ПО РАКОВИХ КЛІТИНАХ. Нове дослідження показало, що такі ліки, як «Магніт», «Ібупрофен» і «Напроксен» можуть зменшити ризик раку шкіри. Про це повідомляється на веб-сайті Орхуської університетської лікарні в Данії.

Група працюючих у цій лікарні вчених вивчила взаємозв'язок між регулярним прийомом цих медикаментів і небезпекою захворювання такими загальними формами раку шкіри, як злоякісні меланоми, базальноклітинні карциноми і спіналіоми (плоскоклітинний рак).

Фахівці порівняли споживання болезаспокійливих препаратів групою пацієнтів, що страждають різними видами раку шкіри, зі споживанням цих медикаментів групою пацієнтів без симптомів онкологічних захворювань. Під час обстежень взяли участь 3242 пацієнти зі злоякісними меланома, 13316 - з базальноклітинною карциномою і 1974 - з спіналіомою, а також 178 655 пацієнтів, які не страждають на рак шкіри.

Дослідження продемонструвало, що пацієнти, які протягом тривалого часу вживали значну кількість засобів NSAID (нестероїдні протизапальні препарати), менш схильні до ризику розвитку спіналіом і меланом.

«Сподіваємося, що результати нашої роботи про ефект болезаспокійливих засобів у боротьбі проти раку шкіри стимулюють інші дослідження у цій галузі», - сказала дослідник з Орхуської університетської лікарні Сігрун Альба Йоханнесдоттір. 

© ИТАР-ТАСС.