ПОЗИЦІЯ. Дедалі більше фінансових ресурсів спрямовувати на розвиток освіти і науки та підтримку талановитої молоді обіцяє Прем’єр-міністр Микола Азаров. Про це він заявив на зустрічі з переможцями Міжнародної учнівської олімпіади з хімії.

«Я переконаний, що ми маємо надзвичайно хороші перспективи для розвитку нашої науки. У нас збереглася дуже добра викладацька школа. Найголовніше, що у нас є викладачі, які можуть дати глибокі знання. Ми  почали ставати на ноги і обов’язково виділятимемо значні фінансові ресурси на розвиток освіти і науки та підтримку нашої талановитої молоді», — наголосив Прем’єр. Він запевнив, що уряд всіляко підтримуватиме обдаровану молодь, адже що більше в Україні буде талановитих, успішних людей, то сильнішою буде держава, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Микола Азаров також поцікавився думкою співрозмовників про те, що необхідно зробити для розвитку вітчизняної хімічної науки. Молодь зазначила, що в Україні добра викладацька база, однак є проблеми з набуттям студентами практичних навичок, зокрема через застарілу матеріально-технічну базу, зазвичай не достатню для проведення серйозних наукових досліджень. Міжнародна олімпіада з хімії проходила у Вашингтоні з 21 по 30 липня. Участь у ній взяли представники понад 70 країн.  Українська команда здобула на олімпіаді одну золоту, дві срібні та одну бронзову медалі, а у загальнокомандному заліку посіла 10-е місце. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»