СПІВПРАЦЯ. Україна і Королівство Таїланд мають значний потенціал для розвитку двосторонніх відносин, який необхідно використовувати для налагодження конструктивної співпраці. Про це Президент Віктор Янукович сказав під час зустрічі з міністром оборони Королівства Таїланд маршалом авіації Суванататом Сукумполом.

Глава держави висловив переконання, що офіційний візит до України міністра оборони Таїланду сприятиме налагодженню політичного діалогу між країнами. Він також передав запрошення для Прем’єр-міністра Таїланду відвідати Україну з візитом, повідомляє прес-служба Президента.

Окрім цього, з Суванататом Сукумполом провів переговори міністр оборони Дмитро Саламатін. Сторони обговорили стан і перспективи військового та військово-технічного співробітництва за напрямками військової освіти, підготовки військових, зокрема для участі в миротворчих операціях.

«Що більше тайських військовослужбовців прибуватиме до наших військових закладів на навчання, то конструктивнішою буде наша співпраця», — передає слова Дмитра Саламатіна прес-служба Міноборони.

А перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил віце-адмірал Ігор Кабаненко повідомив делегації Королівства Таїланд про можливості України щодо проведення багатонаціональних тактичних навчань і підготовки військовослужбовців для участі у міжнародних операціях з підтримки миру та безпеки.

Директор Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони полковник Ігор Толок наголосив, що українська система військової освіти забезпечує підготовку фахівців тактичного, оперативно-тактичного та оперативно-стратегічного рівнів для всіх видів ЗСУ, а підготовка миротворців на базі вищих військових навчальних закладів проходить за сертифікованою системою міжнародного зразка.

У свою чергу міністр оборони Таїланду відзначив ефективність співробітництва його держави з Україною у військово-технічній сфері та високу якість української військової техніки, яка постачається до Збройних сил його країни: «Уряд Таїланду виступає за нарощування співробітництва з вашою країною».

Наприкінці ж зустрічі було підписано угоду між урядами двох держав про співробітництво в сфері оборони. Потім військова делегація Королівства Таїланд відвідала Національний університет оборони, де ознайомилася із призначенням, структурою і системою підготовки слухачів.