ФЕСТИВАЛЬ. Актори десятьох провідних театрів України, близького та далекого зарубіжжя збираються в гості до Черкас на традиційний Міжнародний театральний фестиваль «Сцена людства», який відбудеться в травні.

— Вже сьомий рік поспіль ми організовуємо це театральне дійство, розповів директор Академічного обласного українського музично-драматичного театру Володимир Осипов. Концепція фестивалю — класика сучасними очима. Розпочнемо з подвійного показу: відкриваємо в приміщенні театру, а потім перейдемо на Соборну площу обласного центру. Брестський театр драми і музики ставитиме «Мрію про Дон Кіхота». Це місце дуже схоже на іспанське, особливо увечері, коли запалюють ліхтарі, переливаються кольорами фонтани. Родзинка цьогорічного фестивалю — показ «Лісової пісні» Львівським театром Л. Курбаса. Вистава не зовсім традиційна. Заради неї приїдуть провідні київські критики.

Театрали обласного центру та навколишніх міст уже з нетерпінням очікують приїзду гостей. На спектакль «Бумеранг» французького театру дю Крі з м. Брів уже замовили 50 квитків. Вистава буде камерною — передбачено лише 200 місць.

 Організатори фестивалю планують розширити географію учасників: цьогоріч нарешті з’явиться очікуваний уже третій рік театр із Грозного, якого чомусь постійно затримували на кордоні.

Фестиваль традиційно закриють шевченківською темою, виставою Сергія Проскурні «Тарас. Слова».