ПОЗИЦІЯ

Прем’єр наголошує, що нові лікувально-діагностичні центри мають працювати на повну потужність 

Півтора року тому уряд виділив значні кошти на Український науково-практичний центр ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин. Було проведено ремонтні роботи та закуплено новітнє обладнання, що дає змогу на ранніх стадіях діагностувати захворювання ендокринної системи, проводити ефективну профілактику та лікування. Після реконструкції й модернізації центр відповідає найсучаснішим світовим зразкам. У цьому особисто переконався  Прем’єр-міністр Микола Азаров, відвідавши цей медичний заклад.

Сучасні лікувальні заклади повинні перетворитися на локомотиви якісної медицини. Фото Oлега МAРКЕВИЧA

«Мені надзвичайно приємно, що в Україні з’явився оснащений за найсучаснішими світовими зразками центр із лікування тяжких і поширених захворювань ендокринної системи. Я на власні очі пересвідчився, що тепер  маємо у Києві європейський рівень медицини для лікування таких захворювань», — сказав глава уряду.

У центрі він оглянув операційну, ознайомився з роботою відділення променевої діагностики та поспілкувався з лікарями. Микола Азаров привернув увагу до того, що за три роки в усіх регіонах країни було створено багато діагностичних центрів, обладнаних на вищому світовому рівні. Але часто вони не завантажені на повну потужність. І це неприпустимо. «У Німеччині чи Франції подібне обладнання не простоює ані години. Не дозволяють таку розкіш. І в нас те, що так важко створювалось для людей, має працювати у три зміни», — поставив вимогу Прем’єр-міністр.

Для організації такої роботи він доручив внести пропозиції щодо бюджетного фінансування сервісного обслуговування дорогої апаратури, забезпечення витратними матеріалами та постійного підвищення кваліфікації персоналу, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Також Микола Азаров висловив переконання, що найсучасніші лікувально-діагностичні центри мають виконувати місію практичного навчання, розповсюдження новітніх технологій профілактики та лікування в медичні установи всієї країни. Адже крок за кроком розвиток і обласних, і районних лікарень зробить затребуваними нові технології, знання і досвід лікарів. Так, створені за останні роки лікувально-діагностичні центри мають бути, крім іншого, локомотивами якісно нової медицини в Україні.

Крім того, Прем’єр торкнувся теми виробництва ліків та їх ціни. Зокрема, після відвідин  аптечного кіоску в приміщенні центру Микола Азаров заявив: «Вітчизняні препарати за якістю нічим не поступаються закордонним аналогам, водночас коштують утричі дешевше». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»