АВТОПАРК. Пожежний автомобіль із 30-метровою автодрабиною на базі машини французької фірми Renault та автомобіль швидкої допомоги Citroen дорогою до Донецька подолали 3,5 тисячі кілометрів. Техніка здійснила цей дорожній марш-кидок, аби поповнити автопарк гарнізону МНС України в Донецькій області. А прописку в техногенно навантаженому регіоні вона отримала завдяки французьким колегам з міжнародної організації «Пожежники надзвичайних ситуацій» та міжнародного благодійного фонду «АІСМ Україна», які передали донеччанам два сучасні спецавтомобілі.

 Фахівці аварійно-рятувального загону спеціального призначення територіального управління МНС в Донецькій області вже належно оцінили техніку. Приміром, автодрабина  набагато компактніша, маневреніша і зграбніша за ті аналоги, з якими досі мали справу вітчизняні рятувальники, і дає змогу безперешкодно працювати на міських тісних вулицях. «Люлька» здатна підіймати вантаж до 200 кг, а на маківці драбини є пристрій для встановлення лафетного ствола, який може гасити пожежі на висоті дев’ятого поверху. Крім автомобілів, французи передали донецьким пожежникам ще й різноманітне спеціальне технічне обладнання.

Прибули до Донецька й п’ять вітчизняних пожежних автомобілів першої допомоги «Валдай», які виробляють на Прилуцькому заводі протипожежного і спеціального машинобудування «Пожежспецмаш». Ці автівки вважають своєрідними розвідниками, адже вони першими прибувають на місце виклику і здатні надати необхідну допомогу. Один «Валдай» працюватиме в обласному центрі, інші чотири передали рятувальним загонам Єнакієвого, Макіївки, Маріуполя та Слов’янська.