УВІКОВІЧЕННЯ. Трасу для проведення водно-моторних перегонів на Тернопільському ставу вважають однією з кращих на планеті. Рівно чверть століття тому тут відбувся світовий чемпіонат з цього виду спорту. І ось нинішнього серпня Тернопіль знову прийматиме спортсменів, які змагатимуться на швидкісних човнах за звання чемпіона світу.

Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив, що до міста приїде президент Міжнародної федерації водно-моторного спорту. Поважний гість серед інших заходів закладе зірку чемпіона світу, який переміг на перегонах 1987 року на Тернопільському ставу. Задля цього влада планує відкрити у центральній частині обласного центру, можливо, ближче до озера, Алею чемпіонів. У подальшому тут щороку з’являтимуться імена нових звитяжців водно-моторних змагань світу.

Торік Тернопіль вже відкрив Алею зірок з увіковічення імен славетних краян. Зірки виготовили з бронзи, у вигляді тернової квітки. Першими тернополяни вшанували чотирьох краян, які добре відомі всій Україні. Тут засяяла зірка народного художника України, лауреата Шевченківської премії, генія світу Івана Марчука, режисера та композитора Анатолія Горчинського, знаного передовсім піснею «Росте черешня в мами на городі». Знаменитим пісня зробила також поета Бориса Демківа.