СПІВПРАЦЯ. Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк і міністр сільського господарства, харчової промисловості та лісового господарства Франції Стефан Ле Фоль відзначили зростання торговельного обороту між країнами. Зустріч відбулася у рамках робочого візиту до Французької Республіки вітчизняного фахівця.

Так, у 2012 році, порівняно з попереднім, показник товарообігу зріс на 167,09 мільйона доларів та становив 485,054 мільйона доларів. Зокрема, значно зріс експорт української олії та зернових.

Керівник Мінагрополітики нагадав, що між Україною і Францією здійснюється активне співробітництво в галузі тваринництва, рослинництва (насінництва, ветеринарної медицини та аграрної освіти). Зокрема, в галузі рослинництва наша країна співпрацює згідно з чинними Насіннєвими схемами сортової сертифікації в межах Організації економічного співробітництва та розвитку.

А в серпні 2012 року розпочав свою роботу проект технічної допомоги Twinning «Надання допомоги Україні у наближенні законодавства у сфері фітосанітарії та адміністративних засад відповідно до Європейських стандартів». У цьому контексті Микола Присяжнюк вказав на зацікавленість у сприянні французьким компаніям, що працюють в Україні, та наголосив на перспективності інвестицій в український аграрний сектор.

У свою чергу Стефан Ле Фоль висловив задоволення нинішнім рівнем розвитку двосторонньої співпраці, зазначивши, що вона й надалі має поглиблюватися.

Під час цієї зустрічі міністри домовилися про проведення восени засідання українсько-французької робочої групи з питань сільського господарства. Як повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства, Стефан Ле Фоль підтримав пропозицію Миколи Присяжнюка опрацювати питання про створення об’єднання країн-учасниць світового зернового ринку. Це дасть змогу формувати цінову політику на зернові та підтримувати баланси зерна.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»