ТРЕТЄ ПРИШЕСТЯ. Найбільша і найпопулярніша соціальна мережа в світі - Facebook - уже в цьому році може обзавестися власним смартфоном. Про це повідомляє газета «Нью-Йорк Таймс» з посиланням на джерела в самій компанії. Газета пише, що керівництво Facebook найняло на роботу кількох колишніх співробітників Apple. Всі вони брали участь у розробці iPhone і iPad.

Це вже третя спроба компанії почати роботу в новому для себе напрямку. Спочатку ідея створення власного смартфона виникла в 2010 році, але тоді втілити її в життя не вдалося. Роком пізніше в Facebook спробу повторили, цього разу - у співавторстві з одним із світових лідерів виробництва смартфонів і комунікаторів тайванською компанією HTC. Але через низку причин НТС «Баффі» світло так і не побачив. Зараз керівництво соцмережі знову відновило роботу у цьому напрямку. На думку «Нью-Йорк Таймс», така активність компанії в новій для неї сфері пояснюється спробою знайти нові джерела доходу.

Сам Facebook тримає інформацію про створення смартфона в секреті, ніяк її не підтверджує, але і не спростовує. Експерти сходяться в думках, що, якщо у соцмережі з'явиться свій смартфон, конкурувати він буде не з «ейпловськими» iPhone, а, скоріше, з компанією Google та її мобільною платформою «Андроїд», яка використовується у більш дешевих пристроях від різних виробників. 

© ИТАР-ТАСС