ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ. Події Олімпіади в Лондоні, починаючи з її відкриття, будуть транслюватися за допомогою мережі мікроблогів «Твіттер». Про це повідомляють закордонні ЗМІ.

Корпорація Ен-Бі-Сі Юніверсал вже уклала з власниками «Твіттера» угоду, за якою в мікроблозі будуть публікуватися посилання на новини, відеосюжети, інтерв'ю зі спортсменами і тренерами. Крім цього, «Твіттер» готується до цього валу повідомлень від самих учасників ігор, їх рідних і фанатів. У мікроблозі вже відкриті спеціальні, як прийнято говорити, канали різними мовами, у тому числі, і російською, де буде публікуватися найсвіжіша інформація. Всі вони мають однакову назву - London2012. «Twitter» стане офіційним коментатором «Олімпіади в Лондоні», - таке повідомлення опубліковано на каналі.

Творці сайту сподіваються, що ігри в Лондоні стануть для них переломним моментом. Сам «Твіттер», який дозволяє писати повідомлення довжиною не більше 140 символів, існує вже 6 років, але поки далеко не всі на ринку комп'ютерних технологій впевнені, що сервіс може приносити реальний дохід. Під час Олімпійських ігор на сайті «Твіттер» буде з'являтися реклама таких гігантів, як «Дженерал Електрик» або «Проктер енб Гембл».

До Олімпіади в Лондоні творці мережі готувалися грунтовно. Були проведені зустрічі з атлетами, на яких їх переконували зробити собі облікові записи та писати про події. Міжнародний олімпійський комітет недавно повідомив, що більше 1000 нинішніх і колишніх учасників Олімпіади користуються "Твіттер" і соціальною мережею "Фейсбук".

УНН