ПЕРСПЕКТИВИ

У Чернівцях набирають спеціалістів на завод, що випускатиме провідникову продукцію

За цей інвестпроект змагалися кілька обласних центрів Західного регіону, запрошуючи до себе транснаціональну компанію Sumitomo Electric Bordnetze Gmbh. Вона ж обрала Чернівці.

— Для нас це вагома подія, — зазначає секретар міськради Віталій Михайлішин. — Солідні світові компанії дедалі більше цікавляться можливістю розвитку свого бізнесу в нашому місті й готові інвестувати в наш реальний сектор економіки значні кошти. 

— Рада директорів німецької компанії віддала перевагу Чернівцям з кількох причин, зокрема через стратегічно вигідне географічне розташування поблизу кордону з Румунією, де ми вже маємо аналогічні виробничі потужності, — каже гендиректор ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» (SEBN UA) Екхарт Бістрам. — Адже в наші плани входить донаправлення продукції чернівецького заводу в Румунію на фінішну обробку. Ми сподіваємось на плідну й довгострокову роботу.

Німці вже мають досвід роботи в Україні. 2006 року запустили пілотне виробництво у Тернополі. Починали з невеликих модулів, а тепер мають сучасний, власними силами збудований завод з випуску суцільних кабельних мереж до автомобілів Volkswagen та Audi і далі реалізують амбітні плани щодо створення на українському ринку нових структурних підрозділів свого концерну. Нове виробництво, запевняє пан Бістрам, цілком екологічно безпечне.

— Ми створюватимемо високого рівня умови праці для наших робітників, забезпечимо їх необхідним соцпакетом, у тому числі медстрахуванням, турбуватимемося про їхніх дітей. Це серед найперших наших пріоритетів. Зарплату, цілком офіційну, отримуватимуть двічі на місяць, буде також і тринадцята зарплата, — зазначає гендиректор SEBN UA рідною німецькою. — Хочу також додати, що спочатку в Тернополі наш персонал, увесь менеджмент складався зі спеціалістів із Німеччини. А тепер працюють лише українці. Ми надзвичайно задоволені їхньою працею — на робітничих, інженерних, управлінських посадах. Слава Україні! — закінчив промову пан Бістрам чистою українською.

У Чернівцях виробництво планують розгорнути на площах заводу «Кварц», що простоюють без діла. Тут буде створено перші 400 робочих місць. Поступово їх кількість зросте до півтори тисячі. Тим часом компанія збудує нове підприємство.