ВІЙНИ НЕ БУДЕ. Попри те, що турецький парламент дозволив армії розпочинати військові операції за кордоном, війну проти Сирії Туреччина розвязувати не буде. Про це заявив прем’єр-міністр Реджеп Таїп Ердоган. Він відвідав містечко Акчакале, де добу тому розірвався сирійський снаряд, вбивши п’ятьох людей.

Ердогана підтримали тисячі турків, що вийшли на антивоєнні демонстрації в Анкарі, Стамбулі та інших містах Туреччини.

«Ми хочемо для свого регіону лише миру та безпеки. Ось про що ми найбільше турбуємося. У нас немає наміру розпочинати війну, але Туреччина спроможна захистити своїх громадян і свої кордони».

На підтвердження цього турецька армія стягнула танки та артилерію до кордону з Сирією. Одразу після падіння сирійського снаряду турецькі військові завдали кількох ударів у відповідь. Через інцидент на термінове засідання зібралася Рада НАТО, генсек ООН Пан Гі Мун та американські дипломати телефонували турецьким колегам із проханням зберегти спокій в регіоні. Пізніше Сирія принесла офіційні вибачення і пристрасті вщухли.

Тим часом п’ятьох мешканців Акчакале, що загинули від сирійського снаряду, у четвер поховали. Серед загиблих мати з трьома доньками та її сестра.

Copyright © 2012 euronews