ЦЕНЗУРА. Адміністрація сервісу мікроблогів Twitter вперше в історії ресурсу скористалася локальним блокуванням користувачів, заборонивши в Німеччині доступ до облікового запису праворадикальної організації. Про це повідомив у своєму мікроблозі представник Twitter Алекс Макгілліврей, передає ТСН з посиланням на РИА Новости та Lenta.ru.

«Ми анонсували функцію блокування контенту в січні. Зараз ми використали її вперше», – написав він у своєму Twitter-акаунті.

Мова йде про угрупування Besseres Hannover, яке місцеві власті визнали неонацистським. Тоді ж ганноверська поліція звернулася до Twitter c письмовим проханням закрити доступ до мікроблогу організації – @hannoverticker.

Члени Besseres Hannover поширювали расистські матеріали в школах і погрожували іммігрантам фізичною розправою.

Акаунт як і раніше функціонує, але користувачі з Німеччини при спробі його переглянути отримують повідомлення про блокування, пишуть ЗМІ.

А ось за межами Німеччини вміст облікового запису ще й досі доступний.

Twitter отримав запит від німецької влади на блокування облікового запису «Кращий Ганновер» в кінці вересня. 18 жовтня закриття доступу підтвердили.

Нагадаємо, про появу в Twitter можливості локального блокування контенту стало відомо в кінці грудня 2011 року. Тоді було оголошено, що сервіс залишає за собою право закривати доступ до акаунтів в деяких країнах за запитом влади. Рішення спровокувало хвилю критики і тимчасовий бойкот з боку користувачів.