СМАРТФОНІЗУЙМОСЯ! Незважаючи на економічну кризу, мобільна екосистема розширюється зі швидкістю блискавки, з нескінченними інноваціями та новими додатками до мобільних технологій.

Світовий конгрес мобільних технологій у Барселоні – найбільша подія у цій галузі, на якій свої досягнення демонструють майже 1500 виробників і яку відвідують майже 70 тисяч людей.

Нова операційна система Mozilla Firefox – відкрите джерело на основі Інтернету. Це означає, що замість того, щоб вирушити до крамниці, аби придбати додатки, ви можете безкоштовно перевірити і встановити їх на свій смартфон просто з Інтернету. Ця система – відкрите джерело (OS) – спрямована на демократизацію доступу до смартфонів через термінали з низькими цінами.

У результаті кілька виробників представили смартфони з системою Firefox за менш, ніж 80 євро. Система спрямована передусім на ринки країн, що розвиваються.

Важливо також підкреслити, що цьогоріч на Світовому конгресі мобільних технологій свої вироби представляють нові країни, зокрема Китай із флагманом – компанією «Huawei».

Компанія «Huawei» представила новий смартфон Ascend P2. Виробники стверджують, що це – найшвидший смартфон на ринку. Оснащений операційною системою Android 4.1, він може завантажувати дані зі швидкістю 150 мегабайт на секунду! 

Copyright © 2013 euronews