ВИСТАВКА. У четвер в Берліні відкривається 78-ма міжнародна агропромислова виставка «Зелений тиждень» (Gruene Woche) за участю рекордного числа країн, передає УКРІНФОРМ з посиланням на прес-службу виставки.

«У цьогорічному «Зеленому тижні» візьмуть участь експоненти з 67 країн світу, що є рекордним за всю історію виставки», – зазначається у повідомленні.

Урочиста церемонія відкриття виставки відбудеться увечері в Міжнародному виставковому центрі німецької столиці за участю міністра сільського господарства ФРН Ільзе Айгнер. Канцлер Ангела Меркель відвідає ярмарок у п'ятницю, коли розпочнеться офіційна робота виставки.

Експоненти «Зеленого тижня» – а їх 1630 – розміщені у 26 павільйонах загальною площею 115 тис. кв. м. Довжина екскурсійного маршруту – 8 км. Українські учасники, як і торік, представляють свою продукцію у залі N16. Урочисте відкриття національної експозиції відбудеться тут у п'ятницю за участю заступника міністра аграрної політики та продовольства України Олександра Сеня.

Основні теми 78-го «Зеленого тижня» – вплив аграрного сектору на глобальний клімат, генна інженерія, екологічно чиста продукція. Країною-партнером цьогорічної виставки виступають Нідерланди. Організатори очікують на 400 тис. відвідувачів. Ярмарок працюватиме до 27 січня.

За 87 років свого існування «Зелений тиждень» з місцевого товарного ярмарку перетворився на один із найбільших у світі форумів у галузі сільського господарства, харчової промисловості і садівництва, розрахований як на фахівців, так і на загальну публіку. Вперше «Зелений тиждень» відбувся у Берліні в 1926 році. Тоді виставку відвідали близько 50 тис. осіб. З 1951 року вона набула міжнародного характеру.