ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Сьогодні, 25 лютого, у Брюсселі відбудеться XVI саміт Україна - Європейський Союз, на якому основним питанням стане обговорення перспективи підписання Угоди про асоціацію в поточному році.

Українську делегацію на саміті очолить президент Віктор Янукович, сторону ЄС представлятимуть президент Ради ЄС Херман Ван Ромпей і президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, повідомляє Gazeta.ua.

За інформацією прес-служби глави української держави, головною темою для обговорення під час саміту стане перспектива укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також кроки, які сторони планують зробити для підписання цього документа на Вільнюському саміті «Східного партнерства» наприкінці листопада поточного року.

Особливу увагу під час зустрічі буде приділено перспективам запровадження безвізового режиму поїздок громадян української держави до ЄС та прогресу України у виконанні відповідного плану дій.

У рамках заходу сторони також обговорять шляхи активізації секторального співробітництва, насамперед, у сфері енергетики, питання міжнародної та регіональної взаємодії.