ЮВІЛЕЙ. Життєвий шлях людини визначається не стільки заслуженими нагородами, скільки тим, що скажуть про тебе друзі й колеги, однодумці, а можливо, й вороги. Державними і відомчими відзнаками Василь Дурдинець похвалитися може сповна. Не марно ж минула молодість у комсомолі, а зрілі роки — на державних посадах ще радянської, а згодом і незалежної України.

Фотовиставка «Василь Дурдинець — державний, політичний і громадський діяч», влаштована у стінах Будинку уряду до його 75-річчя, стала логічним продовженням чудової традиції вшанування визначних осіб, які свого часу доклали значних зусиль для розбудови нашої державності.

Колеги сказали про ювіляра багато теплих слів. Фото Володимира ЗАЇКИ

На світлинах різних періодів відображено усі віхи життєвого шляху Василя Васильовича — не забуто ні батьків, ані малу батьківщину, етапи навчання, змужніння, служіння Україні на відповідальних посадах, ані виховання власним прикладом молодого покоління. І те, що цього разу гостей на п’ятому поверсі не було — тільки близькі й доброзичливці, свідчить про велику повагу до ювіляра серед багатьох поколінь. Це, власне, й відзначив заступник керівника Секретаріату Кабміну Юрій Авксентьєв.

Увесь трудовий шлях пліч-о-пліч з Василем Васильовичем ішли його неодмінні супутники — інтелігентність, толерантність, відповідальність і виняткова вимогливість як до себе, так і до соратників. За зовнішнім спокоєм цієї надзвичайно цікавої людини приховується міцний стрижень, який раз по раз зблискує у глибоких темних очах, стрімкий погляд яких може проймати буквально до кісток.

Загалом же працювати з Василем Дурдинцем було легко і складно водночас. Пригадую часи його роботи віце- та першим віце-прем’єром. Висвітлювати різноманітні урядові заходи під його головуванням було невимушеним задоволенням. Як він умів ставити на місце декого з пихатих урядовців середини 90-х років минулого століття! Аж душа раділа…

Минають роки, але він і досі перебуває у русі, чудовій фізичній та моральній формі. Тож многії літа Вам, Василю Васильовичу!