ДИСЦИПЛІНА. Протягом семи місяців 2012 року органи Держфінінспекції усунули фінансових порушень на суму понад 1,1 млрд грн. Протягом звітного періоду фінансові інспектори перевірили більш як 6,1 тис. підприємств, установ і організацій.

Сума усунених порушень складається з коштів, які в результаті контрольних дій надійшли до бюджетів, бюджетних установ і організацій та підприємств (283 млн грн), а також із відшкодувань і поновлень незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів (837,2 млн грн).

За результатами проведених у січні — липні контрольних заходів, стан фінансово-бюджетної дисципліни в державі поліпшився: зменшилася питома вага підприємств, установ та організацій, які допустили порушення, та обсяги допущених об’єктами контролю фінансових порушень. Питома вага втрат щодо охоплених контролем ресурсів становила лише 1,1%, повідомляє прес-служба Державної фінансової інспекції.

Ефективнішою стала взаємодія Держфінінспекції із правоохоронними органами. Так, для належного реагування на факти порушень до правоохоронних органів за сім місяців передано 1,8 тис. ревізійних матеріалів. За результатами розгляду матеріалів контрольних заходів порушено 950 кримінальних справ та 784 — за результатами участі працівників органів Держфінінспекції у перевірках, які проводили правоохоронні органи.

Також правоохоронні органи склали 260 протоколів про корупцію стосовно порушників фінансової дисципліни, що майже вдвічі перевищує показники аналогічного періоду торік.