ІНТЕРНЕТ-РЕКОРД. Найшвидшу в світі лінію зв'язку ввели в експлуатацію у Франції. Як повідомляють місцеві ЗМІ, завдяки новій телекомунікаційній«магістралі» Інтернет у будинках французьких користувачів тепер стане в 4 рази швидшим і стійкішим.

Оптоволоконна лінія довжиною 450 км з'єднала два міста: Париж і Ліон. Нова технологія так званого «фотонного двигуна» дозволяє передавати інформацію зі швидкістю 400 гігабайт в секунду - безпрецедентний у світових масштабах показник.

Інфраструктуру створила найбільша у Франції компанія-виробник телекомунікаційного обладнання «Алкатель Люсент», а наданням послуг займеться оператор «Оранж» - «дитя»  національної телекомунікаційної компанії «Франс Телеком».

У компанії «Франс Телеком» зазначають, що тепер у французьких інтернет-користувачів з'являться нові можливості: вони зможуть дивитися в режимі онлайн більше фільмів і прямих трансляцій, слухати музику, активніше спілкуватися в соціальних мережах. Вартість інтернет-доступу при цьому порушуватися не буде, обіцяє оператор.