ДОВГОЖИТЕЛІ.Довгожителька Антіса Хвічава, своїми очима бачила революцію, обидві світові війни, розвал Радянського Союзу і перебудову, померла в Грузії через 3 місяці після того, як відсвяткувала свій 133-річний день народження. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Пенсіонерка з села Сачин Цаленджихського району мала сертифікат книги рекордів Гіннеса, який підтверджує, що вона - найстаріша людина на планеті. Офіційна дата її народження - 8 липня 1880 року.

«У Грузії завжди було багато довгожителів, але бабуся Антіса - унікальна людина, - розповіли в адміністрації регіону Самегрело-Земо Сванеті. - Вона до останніх днів зберегла ясність розуму і прекрасну пам'ять. Вона була всього на кілька місяців молодшою за Йосипа Сталіна».

 За словами рідних, Антіса Хвічава працювала в сільському господарстві до 1965 року і вийшла на пенсію у віці 85 років.

«Вона все життя була дуже прогресивною людиною, - додали в адміністрації. - Незадовго до смерті Антіса просила праправнуків навчити її роботі на комп'ютері».

Довгожителька увійшла в історію ще й як одна із самих старих жінок, які народили дитину. Двоє її дітей від першого шлюбу померли ще під час Великої Вітчизняної війни від голоду. Подарувати життя ще одній дитині Антіса вирішила лише в 60 років. Зараз сину найстарішої мешканки Землі 73. Також у бабусі залишилося 10 онуків, 12 правнуків і 6 праправнуків. 

Незважаючи на те що оригінальне свідоцтво про народження було загублено, у Антіса Хвічава мався радянський паспорт і деякі дореволюційні документи, що підтверджували її вік. У паперах значиться, що вона дійсно народилася під час царювання імператора Олександра II. 

УНН