РЕОРГАНІЗАЦІЯ. Кабінет Міністрів ухвалив рішення про  створення Слобожанського державного аграрного університету на базі Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва, Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка, Харківської державної зооветеринарної академії. Відповідне розпорядження «Деякі питання реорганізації вищих навчальних закладів» прийнято на засіданні Уряду 7 листопада 2012 року.

Ухвалення такого рішення дасть змогу створити потужний високоефективний освітянський заклад, який у майбутньому зможе отримати статус дослідницького.

Крім того, це дасть змогу досягти економії бюджетних коштів за рахунок усунення дублювання напрямів та спеціальностей підготовки фахівців відповідних кафедр, а також оптимізації чисельності адміністративного апарату, працівників та витрат на їх утримання.

Також це сприятиме забезпеченню ефективного функціонування науково-виробничих підрозділів аграрних вишів як засобів не тільки практичного навчання та наукових досліджень, а й прибутковості, що в свою чергу створить умови для самофінансування навчальних закладів, дасть змогу уникнути неефективного використання землі та майна.

Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства