ЗНАХІДКА. У робочому кабінеті канцлера Німеччини Ангели Меркель виявлений килим, який належав нацистському злочинцеві, передає ТСН з посиланням на ИТАР-ТАСС.

За даними місцевих ЗМІ, мова йде про настінний килим, який належав Герману Герінгу.

Декілька сотень різних предметів мистецтва, награбованих нацистами, виставлені в музеях ФРН, де ведеться послідовна робота зі з'ясування їхнього походження.

Деякі з раритетів після закінчення Другої світової війни потрапили в держустанови для прикраси інтер'єрів. Очевидно, що подібним чином у відомство федерального канцлера і потрапив нещасливий килим.

Пікантність ситуації полягає в тому, що надбанням гласності ця історія стала зараз, напередодні 80-ої річниці приходу до влади нацистів у Німеччині 30 січня 1933 року.

Місцеві ЗМІ стверджують, що Ангела Меркель, дізнавшись про несподівану знахідку, дуже розізлилась. Сюрприз, безумовно, не додасть їй популярності в ході передвиборної кампанії з виборів до бундестагу у вересні цього року.

Передбачається, що «незручну» знахідку з кабінету Ангели Меркель приберуть ще до кінця тижня. З'явилися повідомлення, що ще один килим, який належить Герінгу, виявився в резиденції уряду ФРН «Петерсберг» під Бонном.