АВАРІЯ. Двадцять гірників шахти «Цюшен» у місті Байінь північно-західної китайської провінції Ганьсу загинуло внаслідок обриву стального троса рейкового транспортера, передає УКРІНФОРМ з посиланням на агентство Сіньхуа. 

«Кількість жертв НП становила 20 осіб після того, як 2 вагонетки, що підіймали шахтарів, відірвалися й перекинулися рано-вранці у вівторок», – зазначається у повідомленні.

Всього у зчепленні з 2 вагонеток їхало 34 робітників. Інцидент стався у ніч з понеділка на вівторок. До полудня рятівникам вдалося відшукати тих, хто вижив, їх доставлено у лікарню з важкими травмами.

Керівництво шахти стверджує, що замінило кабель 29 липня. За попередніми висновками комісії, вагонетки йшли переобтяженими. До того ж, виявилося, що підприємство, що видає на гора 90 тис тонн вугілля, працювало нелегально, йому серед 55 інших було наказано зупинити видобуток до здійснення реструктуризації, що передбачала об'єднання цих шахт у 10 більш великих. Після НП влада провінції розпорядилася призупинити роботу на всіх шахтах продуктивністю менше 300 тис тонн.

Схожа аварія сталася на одній з шахт цієї ж провінції Ганьсу 8 вересня: 10 гірників загинуло внаслідок того, що кліть з шахтарями, що спускалися у забій, перекинулася на глибині 200 метрів і робітники, які знаходилися на платформі, звалилися в шахту.

На минулі вихідні у Китаї сталося відразу три аварії. У результаті блокованими під землею опинилися понад 20 гірників, доля яких поки що невідома.