ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ. У столиці виділено понад 1,5 мільйони гривень на підготовку ІТ-фахівців. Про це під час круглого столу сказав директор київського міського центру зайнятості Віктор Сухомлин, передає кореспондент УНН.

«Протягом січня-квітня 2012 року надано більше 1 тис. консультацій з приводу працевлаштування, більше 200 з профпридатності. Професійна підготовка ІТ-фахівців є важливим напрямом діяльності КМЦЗ. Професійне навчання здійснюється за 120 професіями і спеціальностями, з них 8 у сфері ІТ-сектору. У цьому році ми збільшили перелік професій, за якими ведеться навчання. Також, в поточному році збільшилось фінансування і становить більш ніж 1,5 млн грн», - сказав В. Сухомлин.

Підготовка здійснюється за напрямами: системний адміністратор, персональний комп’ютер для інженера, спеціаліст програмного забезпечення Windows. В інституті післядипломної освіти готують спеціалістів 3-Д проектування, створено напрямок «комп’ютерні технології і дизайн».

Нагадаємо, Україна знаходиться на 7-8 позиціях у рейтингах за якістю підготовки ІТ-фахівців.

«В Україні сформовано достаньо великий кадровий потенціал ІТ-спеціалістів. Україна загалом за різними оцінками займає 7-8 місце за рівнем їх підготовки. Є також більш позитивні оцінки - 5 місце», - зазначив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Він також додав, що у Києві зосереджена велика кількість вищих навчальних закладів, які готують кваліфікованих ІТ-фахівців. Окрім цього, щороку до столиці приїжджає велика кількість талановитої молоді.

«Київ – своєрідний «селекційний центр» країни, адже щороку до столиці приїздять жити та працювати найкращі та найталановитіші мешканці регіонів. Сьогодні тут розташовані провідні вищі навчальні заклади та офіси міжнародних компаній, що приваблює амбітну молодь та дає нам можливість у конкуренції з іншими регіонами бути першими», – наголосив посадовець.