СТРАТА. У КНДР протягом останніх років як мінімум три людини були публічно страчені за звинуваченнями в канібалізмі. Про це повідомив південнокорейський Інститут національного возз'єднання, передає ТСН з посиланням на Lenta.ru. 

Інформацію інститут зібрав, обробивши свідченнях 230 перебіжчиків з КНДР, яким Сеул надав притулок. Зокрема, в 2009 році один громадянин Північної Кореї був розстріляний за те, що убив і з'їв маленьку дівчинку. У 2006 році за аналогічними звинуваченнями були страчені батько і син.

Повідомлення про випадки канібалізму також були виявлені в поліцейських документах, які зміг вивезти один з перебіжчиків. Зокрема, там був описаний випадок вбивства чоловіка його ж колегою. Злочинець з'їв частину м'яса, а залишки намагався продати на ринку, видаючи їх за баранину.

Інститут повідомляє, що ще в середині 1990-х років в КНДР продавали, купували і їли людське м'ясо, оскільки в країні був жорстокий голод, який став причиною загибелі приблизно двох мільйонів людей. З тих пір ситуація дещо покращилася, проте через хронічний брак продовольства канібалізм залишається серйозною проблемою для країни.