СИТУАЦІЯ. Протягом останніх двох-трьох тижнів щодня на кримському узбережжі в районі Феодосії та Євпаторії знаходять мертвих дельфінів, передає УКРІФНФОРМ з посиланням на феодосійську газету «Кафа». 

«Море масово викидає на берег поранених дельфінів. Так, 7 травня вздовж берега лежало більш як десять дельфінів, що мають однакові поранення у вигляді порізів у ділянці живота. 8 травня вранці на берег були викинені ще дві туші дельфінів з такими самими пораненнями. Мертві дельфіни лежать вздовж берега і розкладаються на сонці», – зазначає видання.

Старший науковий співробітник Карадазького природного заповідника і директор лабораторії Брема Сергій Кривохижин констатував, що так буває щовесни. За його словами, щороку у розпал сезону ловіння камбали і катрана море викидає на берег загиблих дельфінів.

«У Криму є два основні місця такого явища: Феодосійська затока і узбережжя Євпаторії. Щодня навесні дельфіни масами гинуть у риболовних сітях. В основному у викинених на берег дельфінів відсутній хвіст або плавники, рибалки відрізають їх, щоб витягнути з сітей», – зазначив він.

Кривохижин також пояснив, чому на тілах дельфінів є свіжі рани: «Здебільшого це сліди від чайок. Але порізи бувають й іншого походження. Наприклад, любителі тварин можуть вирізати м'ясо з метою підгодівлі тварин. Можуть знайтися і ті, хто використовує дельфіновий жир у різних цілях».