ДОПОМОГА. Сьогодні у Криму пільговим категоріям громадян почали видавати «Соціальні картки кримчанина». Про це УНН повідомили в Головному управлінні інформаційної політики РМ АРК.

Перший примірник карти міністр соціальної політики АРК Олена Семичастна вручила учасниці бойових дій, інваліду Великої Вітчизняної війни Іскрі Чумак, яка проживає в Київському районі Сімферополя.

Соціальні картки видадуть близько 500 тис. кримчан, із них понад 60 тис. осіб отримають її вдома.

«Практично кожна друга кримська сім'я стане учасником цього проекту. Ми ретельно все продумали, і крім працівників соцзахисту, у нас буде задіяно велику кількість волонтерів, – зазначила міністр. – Зараз волонтери починають побудинкові обходи, розповідають про соціальні карти, роздають адреси магазинів, які підписали меморандуми на рівні міст і районів. Кримчанам, які з тих чи інших причин не зможуть прийти в управління праці та соцзахисту, картки видадуть удома».

О.Семичастна нагадала, що Програма «Соціальна карта кримчанина» реалізується у Криму за ініціативою Голови Ради міністрів Криму Анатолія Могильова, і спрямована на підвищення адресної допомоги малозахищеним категоріям громадян.

«Ми, як і обіцяли, реалізуємо цей проект чітко у встановлені терміни. З сьогоднішнього дня соціальна карта починає видаватися жителям Сімферополя. Дана програма довгострокова, ми розраховуємо, що вона буде діяти як мінімум кілька років», – зазначила міністр.

Нагадаємо, 15 березня Рада міністрів Криму уклала Меморандум про взаєморозуміння з торговельними мережами та громадськими організаціями щодо реалізації регіональної Програми «Соціальна карта кримчанина».

Зазначена програма розроблена з ініціативи уряду Криму з метою підвищення рівня соціального захисту пільгових категорій громадян. Згідно з програмою, пенсіонери, ветерани війни, багатодітні сім'ї, чорнобильці, інваліди та інші незахищені категорії громадян зможуть купувати товари зі знижкою від 3 до 7 відсотків.

У середині червня соціальні картки почнуть видавати жителям Сімферополя, потім програма стартує в усіх регіонах Криму.