ПАРТНЕРСТВО. Автономна Республіка Крим та Азербайджанська Республіка мають потужний потенціал для розвитку міжрегіонального співробітництва.

Про це заявив Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Ейнуллою Ядуллою оглу Мадатлі.

«Україна та Крим мають давні дружні відносини з Азербайджанською Республікою як на центральному, так і на регіональному рівнях. Безумовно, слід окреслити шляхи нашого подальшого взаємовигідного співробітництва та розвивати відносини на рівні регіонів», — підкреслив глава кримського уряду.

У свою чергу Ейнулла Ядулла оглу Мадатлі зазначив, що за останній рік регіональні відносини Азербайджану і Криму вийшли на якісно новий рівень. В Азербайджані вважають Крим перспективним регіоном і важливим партнером для співпраці. «У Криму проживають приблизно 10 тис. азербайджанців, для яких півострів став домівкою. Тут створено комфортні умови для життя людей і забезпечено стабільність», — передає слова посла прес-служба Ради міністрів АРК.

Анатолій Могильов висловив упевненість, що стабільність, досягнута в Криму, є важливою умовою для подальшого зміцнення міжрегіональних зв’язків: «Разом із співпрацею в торговельно-економічній сфері нам необхідно розвивати побратимські зв’язки, співпрацю між ВНЗ та в інших сферах гуманітарно-культурного співробітництва». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»