НОВА СТРУКТУРА. За рішенням Ради міністрів автономії в Криму буде створено Чорноморський центр підводних досліджень, який займатиметься вивченням та збереженням об’єктів культурної спадщини, що містяться в морських глибинах навколо півострова.

До влади автономії звернулися представники науково-дослідних організацій країни з пропозицією започаткувати структуру, яка б опікувалася об’єктами, що перебувають на дні Чорного моря, адже вони становлять велику археологічну та історичну цінність. У державі досі не існувало подібної установи, і лише ентузіасти-дайвери час від часу досліджують морські глибини. Тепер ця робота буде покладена на Чорноморський центр підводних досліджень, у діяльності якого ініціатори-науковці та спеціалісти візьмуть участь.

Кримський прем’єр Анатолій Могильов на прес-конференції після ухвали рішення про створення центру пообіцяв, що на півострові створять музей, де експонуватимуться предмети, підняті під час підводних експедицій. «Якщо ми будемо піднімати з дна моря артефакти, то могли б створити для них музей. Це буде додатковий привабливий об’єкт для туристичного Криму», — зазначив він.