ПІДСУМКИ. За інформацією Мінагропроду Криму, зернові та зернобобові культури обмолочено на площі понад 500 тис. га, з яких намолочено майже 770 тис. тонн зерна. Ці показники порівняно з минулим роком та середньобагаторічними є не найкращими. Нині середня врожайність становить 15,2 ц/га, а в 2011 році цей показник був понад 30 ц/га. Головним чинником, що вплинув на такі невтішні результати, стали аномальні погодні умови. 

«Але, на жаль, не все можна списати на погоду, — зазначив під час звітної наради заступник міністра Мінагрополітики АР Крим Микола Полюшкін. — На деяких підприємствах є серйозні організаційні та агротехнологічні прорахунки, що і призвели до низьких показників». Адже незважаючи на складні погодні умови, деякі підприємства дали врожайність майже по 24 ц/га, а дехто завершив жнива з показником 8—9 ц/га.

Враховуючи не райдужні підсумки жнив, минулого тижня в аграрному відомстві автономії обговорювали питання щодо цінової ситуації на ринку хліба та хлібо?продуктів. Присутній на засіданні фінансовий директор «Кримхліба», одного з найбільших виробників хлібопродуктів, Наталя Штиблікова повідомила, що підприємство триматиме ціну на хліб на теперішньому рівні. І нагадала, що відпускну оптову ціну  на продукцію комбінату не змінювали з початку 2011 року.

В Мінагропроді запевнили, що цінова ситуація на ринку хліба та хлібопродуктів залишається стабільною і продовольча безпека регіону — на постійному контролі Ради міністрів Криму.