САНАВІАЦІЯ.  На Вінниччині вперше для транспортування хворої зі складною патологією нирок, яка проживає в сільській місцевості, до обласного центру залучили гелікоптер. Це приклад реалізації програми розвитку санітарної авіації в регіоні.

Нагадаємо, що в липні цього року старт їй дав літак Ан-2, який за цей час зробив 6 вильотів у райони, а також до міста Ужгород. Враховуючи те, що багато районів віддалені від обласного центру, а за несприятливих погодних умов виникають проблеми щодо перевезення важкохворих пацієнтів за короткий термін, був розроблений і відпрацьований алгоритм дій їхнього транспортування гелікоптером. За словами фахівців, гелікоптер Мі-2 всього за 32 хвилини подолав відстань від смт Піщанка до Вінниці, яка шосейними дорогами складає майже 160 км. Пацієнтка добре перенесла переліт. Зі слів першого заступника голови облдержадміністрації Івана Мовчана, в області  і надалі використовуватимуть санітарну авіацію.

«З найвіддаленішого району гелікоптер може доставити людину за максимально короткий час. А охорона і збереження здоров’я наших людей — основний пріоритет діяльності обласної влади», — наголосив він. Один виліт гелікоптера у віддалені райони коштує приблизно 8 тисяч грн. Цього року в обласному бюджеті на потреби санавіації передбачено 600 тис. грн.