ІНЦИДЕНТ. У літак німецької авіакомпанії Lufthansa («Люфтганза»), який здійснював регулярний рейс за маршрутом Франкфурт-на-Майні - Київ, під час польоту у середу влучила блискавка. Через це літак повернувся до франкфуртського аеропорту, а пасажири були змушені пересісти на інший авіалайнер. 

Про повідомив речник франкфуртського аеропорту Томас Яхнов, передає УКРІНФОРМ.

«Екіпаж літака, що прямував до Києва, вирішив повернутися до аеропорту Франкфурта після того, як у машину влучила блискавка», – сказав він.

Інцидент стався через годину після відльоту авіалайнера з Франкфурта. На його борту перебували 177 пасажирів. За словами речника, загрози їхньому життю не існувало, але літак мав повернутися в аеропорт для технічної інспекції.

«Через деякий час після повернення до Франкфурта пасажири рейсу LH1490 пересіли на інший літак і знову вилетіли у напрямку Києва», – повідомив Т.Яхнов. За його даними, машина має сісти в аеропорту «Бориспіль» близько 19.00 за Києвом.

Як стало відомо, серед пасажирів франкфуртського рейсу є чимало німецьких футбольних уболівальників, які прямували до Харкова на матч своєї збірної. Крім того, на борту літака перебувають голова фракції «зелених» в Європарламенті Ребекка Хармс (ФРН) та євродепутат від німецьких «зелених» Вернер Шульц.